Startti ja maratonajo Pori – Katowice 1/3

Oli kylmä ja sateinen normaali myöhäis-toukokuinen aamu. Oli aika lähteä punaisella paholaisella matkustamaan ympäri maailmaa ”laukussa leipää ja piimää vaan…” .

Oltiin porukalla sovittu että noin 10 aikoihin aamusta startattaisiiin, aikaa jäisi siis matkan taittamiseen Helsinkiin runsaasti sillä laiva lähtisi lahden yli vasta 15.30 mutta matkalla pitäisi poiketa Forssassa ja jättää sopivasti pelivaraa sillä lahden yli olisi päästävä. Vaikka sitten kaksi viikkoa Tallinnassa autoa korjatessa mutta kunhan oltaisiin pois IMG_8089Suomesta. Porukka saatiinkin hyvissä ajoissa kasaan ja olihan isäni ja enoni meitä matkaan saattamassa. Tavaroiden kanssa oli vielä pientä säätöä sillä vaikka Larssoni aika tilaihme onkin ei sinne kyllä neljän tyypin parin viikon kamppeet, varaosat, työkalut ja kylmälaukut kovin helposti sovi.

Täytyy sanoa että oli se kyllä hienoa kun päästiin liikkeelle, ehkä hieman jopa perhosia vatsassa kun ei yhtään osannut sanoa mitä odottaa. Hyvä pössis niin WP_20150529_017  sanotusti. Vaikka tosiaan ”Pessimisti”-Maukka epäili pääsyä Tallinnan saakka ja toisaalta olisi ollut siihen tyytyväinen. Ensimmäinen pysähdys oli siis Forssassa, ABC:ltä tankki täyteen ja kaffeelle Antin konditoriaan (http://www.antinkonditoria.fi/), Suvin työmaalle siis. Olivat siellä kuulemman halukkaita näkemään millä sitä oikeen maailmalle ollaan lähdössä. No hyvin sumppien ja sämpylöiden jälkeen suunnattiin kohti Helsinkiä. Ensimmäinen ajovirhe sattui jo tässä kohtaa, ei enteile siis hyvää. Eipä menty suoraan satamaan vaan vähän kierreltiin kaupungin kautta mutta eihän se meitä haittaa, aikaa oli.

IMG_8096Vihdoin kun Länsi-Satamaan päästiin oli taas aikaa istua ja odotella että portit aukeaa ja Eckerö Line:lle päästäisiin. Siinä tuli sitten jossain kohtaa Facebookiakin päivitettyä ja katsottua että joku oli pistänyt viestiä että LadaMatkaaja bongattu Huittisissa ja sitten vielä toinen viesti että ollaan menossa samaan laivaan. No tottakai sanoin että tervetuloa lyömään käsipäivää IMG_8106jos laivalla törmättäisiin. Laivaan päästiin ja suorinta tietä buffettiin, pakkohan se on syödä että jaksaa seuraavat 24h ajella. Ja kyllä sitä sitten syötiinkin, en ole varmaan ikinä ollut niin täynnä, siinä alkoi voivotellassa ähkyään jo epäilemään Ladan kantavuuttakin. No siitä sitten viimeiset lihanpalat ja jäätelöt kitusiin IMG_8108ahmittuamme suuntasimme kannelle ja perhana siellähän meidät tunnistettiin. Pari kaveria tuli kysymään että ollaanko me niitä LadaMatkaajia ja niitähän me. Siinä juteltiin tovi meidän reissusta, otettiin valokuvat (siis oikeasti, ensimmäinen kerta kun joku haluaa päästä kuvaan meikäläisen kanssa, hieno hetki.) ja he toivottelivat onnea matkaan ja siihen oli kyllä pakko lisätä että ei tässä onnea tarvita.

Laivasta päästyämme saimme sitten Tallinnan satamassa kökkiä jonossa tunnin verran, siellä oli ilmeisesti joku NATOn harjoitukset tai vastaavaa kun sotalaivoja oli satama pullollaan ja liikenne tukossa. No siinä taas meille tultiin juttelemaan ja vähän jopa vittuilemaan että mihis sitä oikeen ollaan Ladalla menossa. Ja kun siihen kysymykseen vastaa että Kroatiaan, on arvon keskustelukumppanin ilme kyllä näkemisen arvoinen. No vihdoin päästiin sataman porttien ulkopuolelle ja alkoi oikeasti matkanteko tai niin sitä kuviteltiin. Siinä meinaan oli sitten Tallinnan täynnä muuttuneita tiejärjestelyitä ja kielletty ajosuunta -merkkejä ja näin kuuliaiset suomalaisethan ei niitä kulje vaikka kaikki muut menisikin. Siinä sitten tovi pyörittiin ympäri Tallinnaa kunnes päästiin hieman kaupungin ulkopuolelle. Siellä sitten Nesteelle tankkaamaan jossa virolaismies, joka kylläkin puhui hyvää suomea tuli jututtamaan ja kyseli mihin ollaan menossIMG_8121a, taas sai nähdä sen hienon ilmeen kun kertoo menevänsä Kroatiaan. Ladamiehiä hänkin oli. Oli myös menossa Puolaan syksyllä, johonkin suurempaan Lada-miittiin, vielä selvittämättä mistä tapahtumasta kyse, ties vaikka tässä innostuisi, toki kotijoukoilla saattaa olla eriävä mielipide asiaan joten se siitä. Ja sitten MaxiMarketista eväät, suomalaista juustoa, suomalaista meetvurstia, suomalaisia juotavia jugurtteja mutta vesi ja leipä sentään oli ulkomaalaista, pehmeä lasku siis ulkomaailman ravintoihin.

WP_20150529_011Jaahas, nyt on eväslaukku ja tankki täynnä. Matkaan!, huusi se Ash Ketchumkin aikoinaan niille punavalkoisille palloille. Eli reitti olisi hyvin simppeli, E67, alias Via Baltica tulisi olemaan väylämme. Pärnu (~130km) olisi ensimmäinenDSC00077 opasteista seurattava kohde. Ajattelimme että ajaisimme sellaiset 150km ja sitten etsisimme aina seuraavan tankkauspisteen, sillä ei voinut olla varma Idänkulkijan todellisesta bensankulutuksesta neljän hengen ja matkatavaroiden vankkurina. Liikenne sujui varsin mallikkaasti, itse olin puikoissa ja annoin kiltisti tietä nopeimmille virolaisille joita piisasi. Tiet muuten äärettömän hyvässä kunnossa. Maisemat ei meille Lattomeren aukeita päivittäin tuijottaville ole mitään erikoisia, aakeeta laakeeta silmän kantamattomiin. Kaunista kylläkin on. Tien varret muutenkin ovat hyvin kotoisat kun näkyy lähes vain Neste-huoltoasemia ja Hesburgereita.

IMG_8123Siinä samalla matkaa tehtäessä Suvi luki Autoliiton opuksia ja mietittiin tulevaa reittiä. Laskelmiemme mukaan saapuisimme Varsovan paikkeille aamuruuhkan aikaan eikä se oikein kuulostanut hyvälle. Opuksesta löytyi reitti ”Kuninkaiden reitti”. Kuulosti juuri sopivalta meille, oman elämän kuninkaitahan tässä ollaan. Reitti kulkisi Bialystokista Lublinin kautta Krakovaan, siitä sitten vielä pieni ryki Katowiceen.

Pärnuun pääsimme eikä tankki ollut juurikaan tyhjIMG_8128entynyt joten päätettiin vielä jatkaa matkaa. Opasteet ohjaa Pärnun ohitse kiertävää reittiä mutta keskustan läpi olisi lähes yhtä pitkä. Päätimmen että mennään sitten takaisin tullessa keskustan läpi. Matka siis jatkui vielä jonkin matkaa ja sitten aika toisen ulkomaa tankkauksen. Kyllä se vaan on hienoa kun tankillinen ei maksa juuri mitään. No se hienous Ladassa kyllä on että se ei maksa ikinä paljoa. Eli Viron suunnalla 98-bensan hinnat pyörii siinä 1,16-1,25€ välillä. To  sin 98:sia ei ihan joka asemalla saakkaan.

Tähän on hyvä näin juhannuksen kunniaksi lopettaa. Tuntuu tätä tarinaa kyllä tulevan sen verran paljon että koitetaan saada vähintään kaksi kertaa viikossa tarinaa ulos ja pidetään homma lyhyenä. Ei liikaa hyvää yhdellä kertaa..

Hyvää Juhannusta Kaikille Teille!

Mainokset

One thought on “Startti ja maratonajo Pori – Katowice 1/3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s